Co je xPORT

xPORT je bezpečný přístav na cestě za horizont vlastních možností.

Jsme podnikatelský akcelerátor VŠE sídlící pouhých 15 minut od centra. Pomáháme inovativním nápadům a startupům na jejich cestě k úspěchu. Brázdíme vody businessu a vytváříme silnou startupovou komunitu. Jsme tu pro studenty, absolventy, startupisty i korporace.

Dejte o sobě vědět a společně rozhýbeme Vaše podnikání! Pojďte s námi dělat business.
Co funguje u nás, nabízíme i vám!

Tereza Bendová

CEO

Tereza vystudovala Sociální a mediální komunikaci a z předchozích zaměstnáních má několikaleté zkušenosti v oblasti medií, kde působila nejprve na pozici Sales manager a následně se uplatnila jako produkční a Event manager. Tereza nastoupila do xPORTu v lednu 2019 na pozici Office Manager, ze které se postupně přes pozici Project & Operations Manager propracovala na CEO xPORTu.

Jako CEO je zodpovědná za bezchybný chod xPORTu, jeho aktivity v rámci Vysoké školy ekonomické v Praze a za spolupráci s našimi partnery a mentory. Spolu s týmem vytváří inovativní, inspirující a kreativní prostředí a buduje silnou startupovou komunitu.

Filip Mareček

Front Office Manager

Filip do xPORTU nastoupil v roce 2021 jako recepční v rámci svého studia na VŠE. xPORT si oblíbil natolik, že tu nejen zůstal, ale taky se stal Front Office Managerem.
V xPORTU se stará o všechno, co je zrovna třeba. Hlavní místo je stále za recepcí, ale často ho tu uvidíte, jak něco stěhuje, uklízí nebo vymýšlí, co by se tu dalo zlepšit. Především ho ale baví starat se o to, aby se tu všechny sídlící firmy cítili jak doma.

Jakub Stránský

B2B Incubation & B2BStars Program Manager

Jakub Stránský v roce 2012 založil společnost Techambition s cílem využít potenciál počítače ve výuce technických předmětů. Dnes produkty Techambition využívá víc než 15 % středních škol v Čechách.

V xPORTU vede program B2B Incubation a připravuje program B2B Stars zaměřený na prodej a marketing ve startupech po inkubační fázi.

Ema Kuhajdová

Marketing & PR Intern

Ema je studentkou VŠE a do xPORTu nastoupila jako marketingová stážistka a podpora marketingového týmu. 

V xPORTu má v rámci pozice Marketing & PR intern na starost sociální sítě, tvorbu grafiky, úpravu fotek a tvorbu videí. Zároveň dbá o bezproblémový chod xPORTu a udržování příjemné pracovní atmosféry.

Mentoři

Jakub Stránský

Jakub Stránský

Jakub Hon

Jakub Hon

Matúš Kučera

Matúš Kučera

Tomáš Müller

Tomáš Müller

Michal Andera

Michal Andera

Michal Vojta

Michal Vojta

Matej Zabadal

Matej Zabadal

Martin Kešner

Martin Kešner

Patrik Stránsky

Patrik Stránsky

Juraj Atlas

Juraj Atlas