„Neumíme ovládat počasí nebo dopravní zácpu, ani náladu lidé kolem nás – ale zcela určitě je v naší moci ovládat náš postoj k těmto událostem.“ 

Dnešním xPORTím knižním tipem je kniha, ve které naleznete řadu jednoduchých metod, které vám pomohou zlepšit váš život po všech stránkách. Řeč je o díle Mnich, který prodal své Ferrari od Robina S. Sharmy. Autor píše o slavném právníkovi Julianu Mantlovi, kterému jeho náročná práce přivodila infarkt. Nejde však o pouhý infarkt, ale také o krizi duchovní, která právníka donutí zamyslet se nad neutěšeným stavem svého života a vydat se hledat odpovědi na nejdůležitější otázky lidského bytí. Odcestuje tedy do nedostupných indických končin, kde poznává starobylou moudrost či filozofii a naučí se objevovat a následně ovládat skrytý potenciál vlastního vědomí, těla i ducha.  

Kniha nám ukazuje, že bychom si měli vážit každého rána i západu slunce, občas jen tak pozorovat vodní hladinu, naslouchat zvuku vodopádu, zpěvu ptáků, užívat si každého nadechnutí.  

Nalezneme zde například rozbor pěti kroků k dosahování cílů, mezi které patří jasná vize, pozitivní tlak, Časové omezení, zapisování si a pravidlo 21: aby se z nové činnosti stal zvyk, je nutné tuto činnost provádět po dobu jednadvaceti po sobě jdoucích dnů. A jakých je deset rituálů nádherného života? To se v knize také dozvíte.